top of page

220 de milioane de lei cheltuiți de Români pentru sisteme de securitate



Potrivit estimărilor Atu Tech, piața locală de sisteme de securitate pentru locuințe a ajuns în ultimul an la peste 220 de milioane de lei, în creștere de aproape 50% față de sfârșitul anului 2019.


Pe lângă construcțiile existente, au fost instalate și multe sisteme de securitate ca parte a procesului de construcție. Pe măsură ce românii s-au întors în țară în perioada pandemiei, și-au mărit și investițiile în zona de securitate, pentru a îmbunătăți siguranța și confortul, potrivit unui comunicat.


Românii îmbrățișează tot mai mult sistemele de supraveghere video, jumătate dintre sistemele de securitate achiziționate fiind în sectorul rezidențial, incluzând camere de supraveghere video. Următorul cel mai popular sistem de securitate în rândul românilor este sistemul all-in-one, care include alarme, supraveghere video, detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.


Ce sisteme de securitate preferă românii pentru locuințele lor

În ceea ce privește tehnologia integrată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluții integrate, digitizate, mai multe produse și sisteme smart home.


„Încep să devină standard în preferințele românilor camerele de supraveghere care includ microfon și camerele de supraveghere care oferă imagini color pe timpul nopții, la rezoluții tot mai mari. O altă tendință importantă este dată de sistemele de supraveghere smart care pot face diferența dintre oameni, animale, autoturisme și pot să facă detecție inteligentă la mișcare, crescând astfel nivelul de acuratețe al alarmelor trimise și îmbunătățind semnificativ sistemele de securitate”, a declarat, în comunicatul citat, Sorin Felea, director Atu Tech.


Drept urmare, producătorii au început să introducă funcții inteligente pe sistemele de supraveghere orientate către segmentul de consumatori, precum și software AI, Deep Learning și analiză video, care pot fi găsite chiar și pe sistemele de supraveghere de nivel scăzut și mediu.


De asemenea, românii sunt din ce în ce mai interesați de camerele IP, acestea combinând tehnologia de ultimă generație, alături de caracteristici inteligente, precum și ușurința de instalare pe o infrastructură de internet deja existentă și prețuri bune de la producători.

Printre recomandările specialiștilor în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) se numără ca instalatorii profesioniști, autorizați, să instaleze sisteme de supraveghere video și alarmă. Instalarea incorectă a sistemului poate deteriora sau arde componentele și, mai ales, poate duce la programarea greșită a sistemului, unul dintre cele mai importante aspecte ale funcționării acestuia.

0 views0 comments
bottom of page