top of page

Impactul panourilor fotovoltaice asupra valorii casei tale



Oricine deține o locuință va dori să-i maximizeze valoarea. Modalități tipice sunt cu covoare noi, ferestre noi, izolație și altele asemenea. Dar ce impact au panourile fotovoltaice: pot ele crește valoarea casei dumneavoastră?


Sunt panourile fotovoltaice și valoarea imobiliară legate? Da; casele cu panouri solare se vând cu în general mai scump, dintr-o varietate de motive. Această diferență între casele alimentate de panouri solare și casele fără o sursă de energie verde este probabil să devină și mai mare pe măsură ce tot mai mulți oameni aleg energia regenerabilă pentru mediul înconjurător.


În articolul de mai jos vom analiza mai întâi cu cât ar putea crește valoarea casei dumneavoastră instalând panouri fotovoltaice, cu o detaliere a motivelor. De asemenea, vom atinge preocupările pe care le au unele persoane cu privire la scăderea prețurilor caselor din cauza panourilor solare și vom explica de ce aceste probleme nu sunt motive de îngrijorare.


Pot panourile fotovoltaice să crească valoarea casei dumneavoastră?

Panourile fotovoltaice pot ajuta la creșterea valorii unei proprietăți, și în mai multe feluri decât una. Această întrebare exactă a fost studiată de Solar Energy UK, o asociație non-profit de comerț solar. Conform cercetărilor lor recente,

"Analiza a peste cinci milioane de vânzări de proprietăți arată că instalarea unor panouri fotovoltaice pe o casă tipică ar putea crește valoarea acesteia cu 1.891-2.722 lire sterline. Proprietatea solară obține un prim premium de preț de aproximativ 0,9%-2%. Acest lucru înseamnă că prețul de vânzare al unei case poate fi crescut cu jumătate din costul instalării unui sistem fotovoltaic."


Suma exactă depinde de mai mulți factori, inclusiv valoarea actuală a casei dumneavoastră, locația acesteia, dimensiunea și dacă aveți ceva suplimentar instalat, precum un punct de încărcare pentru vehicule electrice. Dar concluzia este clară: panourile fotovoltaice cresc valoarea proprietății dumneavoastră.


De ce cresc panourile fotovoltaice valoarea casei mele?

Panourile fotovoltaice costă câteva mii de euro pentru instalare. Această valoare este reflectată în prețul pe care îl puteți cere pentru casa dumneavoastră.


Panourile sunt asemănătoare cu orice altfel de extensie sau caracteristică pe care o adăugați casei dumneavoastră pentru o cheltuială inițială semnificativă. Să spunem, de exemplu, că aveți geamuri cu sticlă trilu securizată complet noi instalate înainte de a vinde casa: acest lucru se va reflecta în prețul de vânzare. Similar, costul panourilor și al instalării lor adaugă valoare casei dumneavoastră.


În plus, ... Facturile dumneavoastră vor fi mai mici.


Panourile fotovoltaice reprezintă o economie semnificativă anuală la facturi. Deoarece acest lucru este un beneficiu fantastic în timp ce locuiți în proprietate, poate de asemenea să facă parte dintr-un pachet general care să crească prețul casei dumneavoastră.


Este chiar posibil ca panourile solare să vă aducă bani în buzunar. Dacă generați mai multă electricitate decât puteți utiliza sau stoca, o puteți livra și vinde în rețea pentru profit. Să-i spui unui posibil cumpărător că nu numai că pot economisi bani la facturi, dar pot câștiga bani prin energie solară, va fi un mare plus pentru dumneavoastră - și poate ajuta casa dumneavoastră să obțină un preț mai mare.


Puncte de încărcare pentru vehicule electrice, baterii și altele

În funcție de cine instalează panourile dumneavoastră, există opțiuni suplimentare pe care le puteți alege să le instalați alături de acestea. Acestea includ puncte de încărcare pentru vehicule electrice, baterii pentru stocarea energiei în exces și contoare inteligente (care vă ajută să exportați energia înapoi în rețea).


Oamenii vor plăti mai mult pentru case care sunt verzi sau extrem de eficiente din punct de vedere energetic, lucru care va deveni tot mai comun pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor mai verde, cu energie curată. Prin pregătirea casei pentru viitor, veți adăuga la prețul său, acum și în viitor.


Ajută casa dumneavoastră să iasă în evidență

În cele din urmă, ele pot ajuta casa dumneavoastră să iasă în evidență atunci când este pusă în vânzare. Piața imobiliară fluctuează: uneori este o piață a vânzătorilor, iar alteori este o piață a cumpărătorilor. Într-o piață a cumpărătorilor, având ceva care face ca casa dumneavoastră să fie diferită de celelalte ar putea ajuta să se vândă cu un preț puțin mai mare.


Pot panourile fotovoltaice să scadă valoarea casei?

Prețurile casei și panourile solare pot fi legate, dar sunt legate pozitiv, nu negativ. Răspunsul simplu este că panourile solare nu afectează negativ prețul casei.

Dacă nu aveți încă instalate panouri, s-ar putea să credeți că reprezintă un cost constant în ceea ce privește întreținerea. Datorită progreselor tehnologice, acest lucru nu este cazul: panourile solare nu necesită întreținere, și aproape nici măcar nu trebuie să fie curățate.


Acest lucru se datorează unui strat special care respinge apa, praful și murdăria. Uneori este numit un strat de „auto-curățare”. Ploaia regulată va fi suficientă pentru a menține curate și eficiente panourile solare.


O altă preocupare ar putea fi aceea că panourile trebuie înlocuite pe măsură ce devin depășite. Este adevărat că tehnologia avansează tot timpul, dar nu va trebui să demontați un panou până la sfârșitul duratei sale de viață, care este în mod tipic după mai mult de 25 de ani.


Contactează Arhais Green Engineering

Panourile solare ar putea crește valoarea proprietății dumneavoastră, precum și să vă ofere alte beneficii excelente. În plus, mutarea societății către o lume mai electrică se pretează caselor care au capacități solare; electrificarea este direcția generală de călătorie, deoarece lumea trebuie să decarbonizeze și să se îndepărteze de combustibilii fosili.


De aceea am creat Arhais Green Engineering.


Lucrăm în colaborare cu autoritățile locale, grupând rezidenții din întreaga țară, oferindu-vă acces exclusiv la un preț de reducere pentru sistemele PV.


Verificăm furnizorii pentru calitatea serviciului lor, astfel încât să nu trebuie să o faceți dumneavoastră. În plus, oferim adăugări opționale precum stocarea bateriilor și instalarea punctelor de încărcare pentru vehicule electrice și garanții garantate de asigurări pentru protecția clienților.


Înțelegem de ce aceasta afirmație ar putea părea prea bună pentru a fi adevărată. Așadar, de ce să nu aflați mai multe prin intermediul blogului nostru? Și dacă sunteți pregătit să începeți călătoria dumneavoastră către energie regenerabilă, vă puteți înregistra la newsletter pentru a fi la curent cu toate noutățile.

32 views0 comments
bottom of page