top of page

Optimizarea stațiilor solare fotovoltaice de tip Carport: Maximizarea eficienței și valorii


În căutarea soluțiilor energetice durabile, stațiile solare de tip carport au devenit o opțiune atractivă care îmbină inovația cu practicitatea. Aceste structuri nu doar că oferă umbră vehiculelor parcate, dar și captează energia solară fotovoltaică pentru a alimenta viețile noastre bogate în consum energetic. Pe măsură ce popularitatea stațiilor solare de tip carport crește, arta optimizării acestor sisteme devine esențială pentru maximizarea beneficiilor, minimizarea costurilor și asigurarea unei producții eficiente de energie.


Dezvăluirea valorii parcurilor solare fotovoltaice de tip Carport

Carporturile și copertinele reprezintă o investiție semnificativă în structuri de suport pentru modulele fotovoltaice (PV). Prin urmare, optimizarea selecției de echipamente și a proceselor de inginerie pentru aceste proiecte este vitală pentru a atinge un echilibru între cost și performanță.


Carporturile la nivelul solului vs. cele montate pe clădiri: Dilema optimizării

Un aspect esențial în călătoria optimizării gravitează în jurul modului în care se clasifică stația solară de tip carport: ca o structură independentă sau ca parte a unei clădiri. Această distincție este cheia pentru determinarea abordării de optimizare și a considerațiilor bugetare. Să explorăm ambele scenarii:


Carporturile la nivelul solului: Îmbunătățirea eficienței

Pentru stațiile solare de tip carport situate în afara clădirilor, anumite cerințe sunt mai puțin stricte, ceea ce poate duce la economii de costuri. Această categorie include în mod predominant carporturile asemănătoare cu montările la nivelul solului, instalate frecvent pe parcările pavate la nivelul solului.


Câțiva factori intră în joc atunci când se aplică ingineria valorii la stațiile solare de tip carport la nivelul solului:

Nu este necesară oprirea rapidă: În contrast cu instalațiile pe acoperiș, carporturile la nivelul solului sunt exceptate de la cerințele de oprire rapidă stipulate în Secțiunea 690.12 a Codului Electric Național (NEC). Ca urmare, cheltuielile suplimentare asociate electronicelor de putere la nivel de modul pot fi evitate.

Tensiunea maximă a sistemului extinsă la 1500 Volți CC (Vcc – Curent Continuu): În timp ce Secțiunea 690.7 a NEC impune limite asupra tensiunii maxime CC pentru clădirile rezidențiale și comerciale, carporturile la nivelul solului pot opera la până la 1500 Vcc datorită statutului lor de structuri individuale.

Avantajele invertoarelor de 1500 Vcc: Creșterea tensiunii CC vine cu avantaje precum lungimi de traseu mai mari, utilizarea conductorilor de calibru mai mic, scăderea căderii de tensiune și îmbunătățirea eficienței operaționale și financiare. Cu toate acestea, alegerea celei mai mari tensiuni CC nu este întotdeauna cea mai potrivită pentru fiecare parc.

Considerații privind tensiunea CA (Curent Alternativ) a invertoarelor: Majoritatea carporturilor fotovoltaice se încadrează în instalări la facilități cu o tensiune de 480 Volți AC (Vac) pentru serviciul de utilitate. Un invertor de 1000 Vcc are în mod obișnuit o ieșire de 480 Vac, permițând interconexiunea directă fără un transformator de ridicare a tensiunii. Cu toate acestea, invertoarele de 600Vac / 1500Vcc, deși avantajoase, pot necesita transformatoare, crescând potențial costurile proiectului și introducând pierderi de conversie.


Carporturile montate pe clădiri: O privire printre cerințe

Peisajul se schimbă atunci când stațiile solare de tip carport sunt montate pe clădiri, în special pe parcările acoperite. Cerințele se modifică, cerând o abordare distinctă de optimizare a valorii.


Strategii de optimizare pentru carporturile montate pe clădiri:

Considerații privind oprirea rapidă: În timp ce instalațiile pe acoperiș beneficiază de oprirea rapidă pentru a asigura siguranța primilor intervenienți, această caracteristică nu are aceeași relevanță pentru carporturile amplasate pe parcările acoperite. Cu toate acestea, interpretări diferite ale legislației ar putea duce la autorități care solicită electronică la nivel de modul pentru decuplarea rapidă a racordării. Această interpretare crește costurile, determinând consultarea autorităților pentru a stabili implicațiile NEC 690.12.

Tensiunea CC limitată la 1000 Vcc: Spre deosebire de carporturile la nivelul solului, cele montate pe clădiri comerciale sunt limitate la o tensiune maximă de 1000 Vcc. Invertoarele proiectate pentru acest interval îmbunătățesc compatibilitatea și performanța.

Adaptarea tensiunii CA a invertoarelor: Optarea pentru invertoare de 1000 Vcc facilitează interconexiunea cu un serviciu de 480V AC, fiind în concordanță cu tensiunea de ieșire comună pentru aplicațiile comerciale și industriale.


Abordare unificată pentru toate tipurile de carporturi: Includerea arhitecturală

Proiectarea și construcția unui carport de succes depășesc domeniul ingineriei electrice și structurale. Implicarea unui arhitect sau a unui inginer civil (CE) este esențială pentru a obține cu succes aprobările și permisele pentru amplasament. Acești profesioniști abordează factori complicati precum restricțiile privind incendiile, restricțiile privind limitele de proprietate, specificațiile structurale și altele, minimizând întârzierile costisitoare.


Concluzie: Pionierat în eficiența și valoarea carporturilor fotovoltaice

Optimizarea stațiilor solare de tip carport este o sarcină dinamică care necesită decizii informate și colaborare cu experți. Indiferent de tipul carportului – la nivelul solului sau montat pe clădiri – selectarea meticuloasă a echipamentelor, respectarea legislației și luarea în considerare a aspectelor arhitecturale sunt fundamentale pentru maximizarea eficienței, valorii și sustenabilității.


Adoptând aceste strategii de optimizare, proiectele de carporturi solare fotovoltaice pot îndeplini dubla lor funcție: furnizarea de umbră și captarea energiei solare, contribuind la un viitor mai verde și mai eficient energetic. Pentru a porni într-o călătorie optimizată pentru carporturile solare fotovoltaice, aliniați-vă cu liderii din industrie precum Arhais Green Engineering - FOTOVOLTAICTM, renumiți pentru serviciile de proiectare și executare cu inginerie valorizată pentru sistemele PV la scară comercială și utilitară.


0 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page