top of page

Tendințe globale în energie solară: Ce să așteptăm în 2024 și dincoloTehnologia solară a avansat rapid în zilele noastre, odată cu tranziția lumii către o dependență tot mai mare de sursele de energie regenerabilă. Această dependență face energia solară mai eficientă, mai accesibilă și mai fiabilă. Află mai multe despre principalele tendințe în tehnologia solară la care să fim atenți în 2024 și după aceea.

 

Inovații în stocarea energiei

Stocarea energiei este vitală în momentul tranziției la energie regenerabilă și solară la scară largă. Stocarea în bateriile pentru sistemele solare poate ajuta la menținerea alimentării în caz de întreruperi și la păstrarea energiei solare pentru a o utiliza noaptea sau în zilele înnorate. Astfel, se poate observa o integrare puternică a panourilor solare cu dispozitivele de stocare a energiei (în special bateriile). Această tendință asigură o alimentare neîntreruptă în timpul perturbărilor. În contextul stocării energiei, atât cercetătorii, cât și oamenii de știință dezvoltă rapid noi tehnologii de stocare solară pentru 2024 și după aceea.

 

Integrarea Inteligenței Artificiale

Integrarea Inteligenței Artificiale (AI) a pătruns în fiecare sector al pieței în 2023, iar energia solară nu face excepție. Cu produse precum Tesla Powerwall, putem observa incorporarea AI pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriilor și pentru a optimiza stocarea energiei. Mai mult, tehnologia AI poate ajuta la identificarea rapidă a problemelor sistemelor de energie solară. Plus, tehnologia poate contribui la prezicerea precisă a nivelurilor de producție.

 

Îmbunătățirea integrării în rețea

Adoptarea energiei solare a crescut de-a lungul anilor, punând presiune asupra rețelei electrice. Prin urmare, utilitățile trebuie să se adapteze la schimbările cererilor de energie pe parcursul zilei. În acest context, eforturile de modernizare a rețelei pot îmbunătăți capacitatea rețelei de a echilibra generarea de energie regenerabilă. Plus, poate oferi o alimentare constantă cu energie în întreaga țară.

 

Există o mișcare de modernizare a rețelei folosind tehnologia rețelelor inteligente. Tehnologia constă în informații avansate, tehnologii energetice și comunicare care pot ajuta la răspunsul eficient la schimbarea cererii de energie. Mai mult, invertoarele solare inteligente pot ajuta la îmbunătățirea stabilității rețelei, oferind fluxuri constante de energie către case fără perturbări.

 

Creșterea utilizării energiei solare partajate

Încă o tendință care va fi observată în 2024 și după aceea este reprezentată de programele de energie solară partajată, unde clienții pot cumpăra o parte din energia generată de un sistem solar comunitar. Energiea solară partajată face energia solară mai accesibilă pentru cei care închiriază casele lor sau ale căror acoperișuri nu sunt potrivite pentru panouri solare. Plus, clienții pot fi incapabili să-și permită propriul sistem solar pe acoperișul lor.

 

Ca lideri în instalarea și mentenanța panourilor fotovoltaice în Timișoara, Arhais Green Engineering rămâne în pas cu aceste tendințe globale. Dacă doriți să vă alimentați casa sau afacerea cu energia solară de ultimă generație, contactați-ne astăzi pentru a afla cum vă putem ajuta să faceți tranziția spre viitorul energetic sustenabil.

39 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page