top of page

Importanța sistemelor de detecție incendiu la locul de muncă


În cazul prezenței unui pericol de incendiu, câteva secunde pot face o diferență uriașă și pot salva viața oamenilor din incintă.


Riscurile de incendiu trebuie să fie cunoscute de către angajatori și trebuie luate măsuri corespunzătoare cu ajutorul profesioniștilor.


Atunci când are loc un incendiu, personalul trebuie să fie, de asemenea, alertat corespunzător.


Sistemele de alarmă la incendiu joacă un rol crucial în protejarea personalului și a proprietății. Când instalați un sistem de detectare a incendiilor la locul de muncă, există pași de urmat pentru eficiență și stabilitate:

Amplasarea sistemelor de alarmă de detectare a incendiilor la locul de muncă ar trebui să fie efectuată după cum urmează:

  • Un sistem de detectare a incendiului alertează toate părțile clădirii atunci când sunt detectate fum, căldură excesivă sau incendiu.

  • În funcție de dimensiunea clădirii, numărul de birouri, căile de evacuare și disponibilitatea holurilor de evacuare, locația poate varia.

  • Alarmele de fum ar trebui instalate la fiecare etaj al clădirilor cu mai multe etaje.

Sistemele de detectie incendiu trebuie să fie amplasate:

  • Departe de ventilatoarele de tavan;

  • Departe de sursele de aerisire, deoarece aerul și fluxul mai rece ar putea împiedica detectarea corectă a focului, căldurii sau fumului;

  • La o distanță de siguranță față de lumini care ar putea cauza false alarme;

Pentru ca detectoarele de fum să funcționeze corect iar ocupanții să fie alertați cu ușurință de către alertele sonore și luminoase, este foarte important ca sistemele de detectare a incendiilor să fie instalate corespunzător. Imediat ce alarma se activează, toată lumea trebuie să acționeze și să respecte protocolul de evacuare și de stingere a incendiilor. Fiecare clipă contează, iar acționarea întârziată poate duce la daune materiale, vătămări corporale sau chiar pierderea de vieți omenești.

Testarea, monitorizarea și verificarea sistemelor de detecție incendiu la locul de muncă trebuie să fie efectuată:

  • Zilnic

  • Lunar

  • Trimestrial

  • Anual

Mentenanța completă a sistemului de detecție incendiu la locul de muncă trebuie executată de cel puțin 4 ori pe an, indiferent de mărimea și complexitatea sistemului. Testarea este de obicei executată prin emiterea de fum artificial ce va activa detectorul si va declansa alarma de incendiu.


2 afișări0 comentarii

Commentaires


bottom of page